onsdag 4. november 2009

Dagens ape: Brother Kwan

Dagens ape: Brother Kwan

Brother Kwan burde i utgangspunktet ikke ha noen introduksjon. Dette er en ape som ikke lar seg tråkke på av simple og mindreverdige mennesker, som seg hør og bør.

Litt fakta om Brother Kwan:

Art: Macaca cyclopis
Alder: Uviss
(Tidligere) Eier: Leilit Janchoom



Det vites lite om Brother Kwans liv før han ble solgt til Leilit Janchoom(48) for den usle sum av 1000 kroner, som om han skulle vært et menneske med mørke pigmenter på 1700-tallet. Vandrehistorier i jungelen finnes det dog mange av, og det ryktes om både det ene og det andre når det kommer til Kwans opvekst. Fra flere hold sies det at hans far stakk av lenge før hans fødsel og moren fikk et stort og tungt ansvar for en stor og vilter ungeflokk hvor Kwan var den yngste i rekken. Moren hadde ifølge flere av hans følgesvenner også utviklet en avhengighet til diverse giftige planter.

Brother Kwan ble ofte slått av hans eldre søsken og ble ofte kalt for både "gjøgler", "svin" og det som kanskje såret mest, "menneske". Han ble slått med lianer og den eldste av brødrene, Arthur, pleide å tilfredsstille sine seksuelle behov på stakkars Kwan.

Kwan begynte å rane aper, han gjorde alt det han kunne gjøre for å få respekt blant sine søsken. Startet slosskamper over bagateller i nærområdet. Han jobbet hardt og ble ofte for sliten til å konsentrere seg om å følge reglene hans mor hadde lært bort. Kwan bevegde seg lenger og lenger inn i det farlige miljøet hans mor hadde beskyttet ham mot, men han var lei av måten hans medaper behandlet han på, så da han traff sjimpansen Moe benyttet han seg av sjansen til å stige i hierarkiet.

Opptaksprøven til hans nye venner var å drepe en av sin egen rase. Kwans ansikt lyste opp og han visste eksakt hvem han ville ta av dage. Hans egen bror, Artur, ble slått med stokk til han ikke kunne bevege seg, og som en egen morbid glede hang Kwan broren opp i et tre og lot blodet renne ut gjennom halsen.

Kwan jobbet seg oppover og ble en meget respektert og fryktet ape i de dype thailandske skoger. Den brutale nedslaktningen av tretten omstreifende bengaltigre som var i området for å kreve inn penger av Kwan trekkes av min kilde frem som eksempel på Kwans hunger etter makt.

Plutselig en dag ble Kwan fanget av et menneske og ført inn til Nakhon Si Thammarat hvor han ble holdt i et bur og slått med kjepper. Dette gjorde at Kwan ble ført inn i et traumatisk mareritt, vonde minner dukket opp fra glemselen. Da han ble solgt til Leilit Janchoom(48) var han like langt nede som i oppveksten. Han ble slått og banket av den kokosnøtthungrige eieren sin.

Kwan drømte lenge om å bli frigitt fra disse imaginære lenkene han følte seg bundet fast til og planla den perfekte rømningen. En vakker marsdag i 2009 da Leilit hadde et uoppmerksomt sekund fant Kwan en stor koksnøtt da han satt i et tre. Han så for seg Leilits delte skalle og tenkte at dette kunne han klare! Han kylte kokosnøtten med all sin kraft i rett linje ned mot Janchooms skalle og traff karen midt i hodet. Det var riktignok kokosnøtten som delte seg, men Janchoom falt livløs på bakken.

Endelig følte Kwan seg fri igjen! Han klatret ned og onanerte på det døde legemet før han stakk sin vei inn i jungelen igjen, der han hører hjemme. Siden har ingen hørt noe fra ham, men ryktet sier at han atter en gang har plassert seg på toppen av hierarkiet langt borte fra mennesker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar